top of page

De penis en erecties

Bijgewerkt op: 12 jun. 2022

Normaliseren.


De penis en erecties.

Er zijn 2 soorten erecties: vrijwillige en onvrijwillige erecties.

Vrijwillige erecties kunnen ontstaan door externe prikkels zoals opwinding, fantasieën, aanrakingen, .....


Onvrijwillige ontstaan zonder enige directe aanleiding.

Tijdens de slaap krijgt een gezonde man 3tot 5 spontane erecties die ongeveer een half uur duren.


Het is dus de misvatting dat men s'ochtends een ochtend erectie krijgt. Het is de laatste van een aantal erecties, waar je mee wakker wordt.


De REM periode, dat is de fase waarin je droomt en die enkele uren duurt, ligt aan de basis samen met testosteron.

Vandaar dat jongere mannen dit meer voor hebben omdat hormonale schommelingen bij hen het grootst zijn.


In je slaap produceert je lichaam de meeste hormonen, vandaar dat jonge mannen veel wakker worden met een ochtenderectie.

Soms wordt je op het verkeerde ogenblik wakker en is de laatste nachtelijke erectie gaan liggen en heb je je ochtend erectie dus net gemist.

Ook is het mogelijk dat je bij het ontwaken door wrijving tegen( de vulva van) je partner of slip spontaan een erectie krijgt.


Bij het ouder worden komt daarom de ochtend erectie dus minder voor. Vanaf je 40 jaar daalt het testosteron en dus kan het langer duren voor je een volledige harde erectie hebt.


Ook duurt de réfractaire of resolutie fase van de man langer. Dit komt omdat je lichaam meer tijd nodig heeft om terug een erectie te krijgen na ejaculatie (orgasme). Een vrouw kan in deze periode wel meerdere orgasmes nog krijgen na stimulatie.


Een man is op zijn seksuele hoogtepunt tussen de 20-30 jaar.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wanneer ben je klaar voor een baby als persoon/ koppel?

Eén van de grootste persoonlijke vraagstukken waar iedere (jong)volwassene voor komt te staan: Ben ik klaar voor een kind? En wanneer kun je spreken van klaar zijn voor een kind? Het kan zijn dat je o

Waarom vrouwen, mannen testen.

Evolutionaire theorie simpel uitgelegd waarom vrouwen mannen testen En hoe je met je ex hoort om te gaan als je een nieuwe relatie hebt. Duidelijk en goed communiceren voor de kinderen is prima. Er be

Hoe vindt je de juiste partner?? volgens Esther Perel

Als je je toekomstige partner zoekt en inschat of deze bij je past naargelang geld en status, doe je onrecht aan. Stop met het evalueren met personen, iemands aandacht te zoeken, stop potentiële partn

Commentaires


bottom of page