top of page

Cupping

Cupping is een techniek die wordt gebruikt in combinatie met Osteopathie of droge naaldvorming. Cupping trekt bloed naar een regio om genezing te stimuleren. Het is effectief bij het strekken van strakke fascia en spieren.

Cupping helpt het weefsel een nieuwe bloedstroom te ontwikkelen. Cupping is over het algemeen pijnloos en velen zeggen dat het effectiever is dan massage voor spierproblemen.

Naarmate we ouder worden, vooral na 40 jaar oud, begint ons lichaam te veranderen. Dit omvat verlies van spieren, verklevingen in de fascia en afname van de bloedstroom. Je kunt dit zien als je spierspanning daalt, we stijver worden en rimpels op nieuwe plaatsen verschijnen. Naarmate we minder bewegen en onze fysieke activiteit vermindert, neemt de bloedtoevoer naar weefsels af en raakt de fascia geknoopt en krijgt het littekens plus verdere beperkende beweging.

Door kopjes over een regio te plaatsen, kan het lichaam sommige van deze effecten ongedaan maken. 

U hebt mogelijk een blauw rood effect dat zelden pijnlijk is.  Hoe meer cupping je krijgt, hoe minder de kneuzingen gebeuren.

Als nieuw bloed in de weefsels rond de cups wordt geduwd, begint het lichaam nieuwe bloedvaten te ontwikkelen, de neovascularisatie genaamd, de vorming van nieuwe bloedvaten. 

Naarmate de nieuwe vaten worden gevormd, kunnen ze de weefsels voeden met voedingsstoffen en zuurstof.

Welkom bij

Groepspraktijk Ander Perspectief

bottom of page