top of page

De clitoris

Bijgewerkt op: 12 jun. 2022

De clitoris bij de vrouw verschilt niet zoveel van de penis. Dat vrouwen passief en ontvangend zijn is een misverstand. We kunnen dit beter vervangen door het begrip vrouwelijke lust en extase.


Een vrouw bereikt haar seksuele hoogtepunt tussen de 40-55 jaar. Bij de man ligt de seksuele piek rond de 20-30 jaar.


De zwellichamen vullen zich net zoals bij de penis met bloed, waardoor de clitoris door stimulatie groter en gevoeliger wordt.


Er is net zoals bij de penis variatie wat omvang betreft. Een clitoris kan tot 10 cm opzwellen en tot halverwege de vagina komen.

Voorspel is daarom enorm belangrijk.


Het is daarom ook heel belangrijk te weten dat het lichaam door aanraking van de clitoris en de klieren van Bartholin vocht produceert.


Deze vaginale lubricatie ( nat worden) is een fysieke reactie. Bij verkrachting/onvrijwillige seks beschermd het lichaam zichzelf zo tegen verwonding. Het is dus een misverstand dat een vrouw het dan toch leuk of lekker vond.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wanneer ben je klaar voor een baby als persoon/ koppel?

Eén van de grootste persoonlijke vraagstukken waar iedere (jong)volwassene voor komt te staan: Ben ik klaar voor een kind? En wanneer kun je spreken van klaar zijn voor een kind? Het kan zijn dat je o

Waarom vrouwen, mannen testen.

Evolutionaire theorie simpel uitgelegd waarom vrouwen mannen testen En hoe je met je ex hoort om te gaan als je een nieuwe relatie hebt. Duidelijk en goed communiceren voor de kinderen is prima. Er be

Hoe vindt je de juiste partner?? volgens Esther Perel

Als je je toekomstige partner zoekt en inschat of deze bij je past naargelang geld en status, doe je onrecht aan. Stop met het evalueren met personen, iemands aandacht te zoeken, stop potentiële partn

Comments


bottom of page