top of page

Creatieve oplossingsgerichte sekstherapie. Say what? Wat zei je?

Bijgewerkt op: 5 aug. 2022Neen, niet een sessie kleuren, schilderen en thuis met pen, stiften emoties erop loslaten. Niet een stripverhaal om de Kamasutra te tekenen. Seksueel welbevinden kan er pas zijn als de 4 pijlers voldaan worden/zijn:

  1. Seksuele functie: het lichaam dat goed functioneert;

  2. Sekslichaam: je bent tevreden met je lichaam als je seks hebt;

  3. Seksrelatie: hoe je seks de ervaart, doet, beleeft, geniet, de intieme connectie als partners;

  4. Sekszelfbeeld: hoe jezelf alles ervaart en verlangt, wenst.

Het is niet zoals de cognitief gedragstherapie die een psycholoog of psychotherapeut faciliteert. Het kan wel aansluiten bij elkaar. We kijken even naar hoe het vroeger was, dan naar hoe je het nu ervaart en dan hoe je het graag zou hebben. Vandaar uit formuleer je met mijn hulp doelstellingen die je graag wilt behalen. En dan gaan we aan de slag. Je krijgt oefeningen mee die letterlijk van nul opgebouwd worden. Samen evalueren we ze nadien en zo worden de oefeningen intenser, creatiever, speelser, leuker. Je gaat ook het nadenken, overpeinzen uitschakelen door hoe de oefeningen worden opgebouwd.

Trauma’s, negatieve ervaringen, ziekte, relaties, operaties, kunnen een impact hebben op onze kijk naar ons lichaam, relatie, verwachtingen. Een relatie die lang onder druk staat en waar intimiteit nauwelijks of niet nog wordt beleefd kan terug aangewakkerd worden. Het hoeft niet over en uit te zijn. Creatief aan de slag gaan ipv van klassieke gesprektherapie kan de relatie terug leven inblazen. Patronen kunnen doorbroken worden, een nieuwe dynamiek en hernieuwde verbinding kan plaatsvinden. Beide partners dienen dus creatief aan de slag te gaan voor een optimaal resultaat en ook uit engagement naar elkaar toe. Angst voor hulp, oefeningen, onze eigen reacties kunnen ons doen blokkeren. Dat is normaal. De eerste stap is hulp zoeken en weten dat je er niet alleen voor staat.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Waarom vrouwen, mannen testen.

Evolutionaire theorie simpel uitgelegd waarom vrouwen mannen testen En hoe je met je ex hoort om te gaan als je een nieuwe relatie hebt. Duidelijk en goed communiceren voor de kinderen is prima. Er be

Comentários


Welkom bij

Groepspraktijk Ander Perspectief

bottom of page