top of page

Therapeutische massages

Deze massage richt zich op het gehele of partiële lichaam. Het is een diepgaande ontspannende therapeutische behandeling die ervoor zorgt dat het lichaam volledig tot rust wordt gebracht en stress afneemt en spanningen in het lichaam kunnen verdwijnen. 

Een therapeutische massage is een procedure voor de behandeling van verschillende gezondheidsklachten en ziekten. De effectiviteit is wetenschappelijk bewezen, daarom is het een van de erkende remedies en wordt het betaald door zorgverzekeraars – op voorwaarde dat het is voorgeschreven door een arts.

In tegenstelling tot wellnessmassages mogen therapeutische massages alleen door specialisten worden uitgevoerd. D zijn dit naast artsen met name fysiotherapeuten, opgeleide masseurs en medische badmeesters.

Volgens de catalogus van remedies is therapeutische massage een van de maatregelen van fysiotherapie. Met behulp van gecombineerde massagetechnieken stimuleert de therapeut direct de huid , onderhuids weefsel, spieren, pezen en bindweefsel samen met de daarbij behorende zenuwen, bloed- en lymfevaten. Inwendige organen kunnen ook indirect worden beïnvloed.

Basismassagebewegingen zijn bijvoorbeeld strelen, kneden, kloppen en wrijven. Het doel van therapeutische massage is altijd om door middel van manuele stimulatie een lichamelijke reactie op te wekken en zo het genezingsproces te activeren of te ondersteunen.

Tarieven: 

  • Therapeutische ontspanningsmassage:

    • 40 min: €45

    • 60 min: €65

    • 90 min: €85

bottom of page