top of page

Huidhonger

Bijgewerkt op: 12 jun. 2022

Huidhonger.

Aanrakingen zijn essentieel voor het algehele welbevinden en is een eerste levensbehoefte. Baby’s hebben lichamelijk contact nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het een primaire levensbehoefte. Wanneer je iemand aanraakt, komt oxytocine vrij in de hersenen, ook wel een gelukshormoon genoemd.

De huid is het grootste orgaan en geeft een identiteit en een ik-gevoel.


De behoefte aan lichamelijkheid verdwijnt niet met het ouder worden; ook kinderen, volwassenen en ouderen hebben behoefte aan huid-op-huidcontact.


Wat is huidhonger juist? Gebrek aan lichamelijk en liefdevolle aanrakingen en het verlangen naar huidcontact noemt men huidhonger.

Veel personen die happy single zijn kunnen wel huidhonger ervaren. Tijdens lockdowns was hier sensibilisering rond en ervaarden vele in welke mate dan ook huidhonger .


Het kan gaan om vriendschappelijke knuffels, schouderklopjes, omhelzingen en handenschudden, tot kussen, strelingen, intimiteit en seks.


Nu de lockdowns opgeheven zijn en het normale leven hervat wordt bij dit fenomeen terug minder bij stil gestaan.

Hoe kun ja als single of bij ziekte of door uitzonderlijke omstandigheden toch huidhonger stillen?

- Knuffel een dier: Een kat of hond een knuffelpartij geven stimuleert ook de aanmaak van het gelukshormoon.

- Een knuffelmaatje

Heb je geen huisgenoten, geen huisdier en ook geen vriendje? Ga op zoek naar een knuffelmaatje. door kunt komen.

- Boek een afspraak bij een masseur. Een heerlijke massage kan ook goed helpen om je huidhonger te verminderen. Laat je lekker masseren door een professionele masseur en voel je zorgen verdwijnen.

-Koop een zwaartedeken. Het is een deken met gewicht erin, waardoor het voelt alsof je wordt omarmd door je deken.

-Je kunt ook een boyfriend pillow aanschaffen die je mee kunt nemen naar bed om mee te knuffelen.

-Soloseks of masturbatie.

Soloseks is ook een goede manier om huidhonger te lijf te gaan. Het is een fijn me-time momentje waarbij je jezelf aanraakt en zo ook je huidhonger kunt stillen.

- Een kappersbezoekje.

Iemand die aan je haren zit en lekker kriebelt op je hoofd. Laat je haar wassen en geniet van een heerlijke hoofdmassage.


Het zijn kleine trucjes die wel een verschil kunnen maken en je huidhonger even kunnen stillen en ook je even doen opbeuren. #kenjezelf

#psychologie

#seksuologischehulpverlening

#huidhonger

#single

#happysingle

#ggz

#pratenhelpt

#depressie


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Neurodiversiteit en studeren Ons onderwijssysteem is gebaseerd op neurotypische mensen en dus Bottom-up. Neuro-divergente mensen werken beter met Top- Down. Dit komt omdat beiden hersenhelften ander

Ik ben een stevige aanhanger van Prof. Viktor E. Frankl die de logotherapie tot leven blies en dr. Nagy die de grondlegger was van de systeem- en contextuele therapie. Beiden zijn mijn grootste inspir

bottom of page