top of page

Huidhonger

Bijgewerkt op: 12 jun. 2022

Huidhonger.

Aanrakingen zijn essentieel voor het algehele welbevinden en is een eerste levensbehoefte. Baby’s hebben lichamelijk contact nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het een primaire levensbehoefte. Wanneer je iemand aanraakt, komt oxytocine vrij in de hersenen, ook wel een gelukshormoon genoemd.

De huid is het grootste orgaan en geeft een identiteit en een ik-gevoel.


De behoefte aan lichamelijkheid verdwijnt niet met het ouder worden; ook kinderen, volwassenen en ouderen hebben behoefte aan huid-op-huidcontact.


Wat is huidhonger juist? Gebrek aan lichamelijk en liefdevolle aanrakingen en het verlangen naar huidcontact noemt men huidhonger.

Veel personen die happy single zijn kunnen wel huidhonger ervaren. Tijdens lockdowns was hier sensibilisering rond en ervaarden vele in welke mate dan ook huidhonger .


Het kan gaan om vriendschappelijke knuffels, schouderklopjes, omhelzingen en handenschudden, tot kussen, strelingen, intimiteit en seks.


Nu de lockdowns opgeheven zijn en het normale leven hervat wordt bij dit fenomeen terug minder bij stil gestaan.

Hoe kun ja als single of bij ziekte of door uitzonderlijke omstandigheden toch huidhonger stillen?

- Knuffel een dier: Een kat of hond een knuffelpartij geven stimuleert ook de aanmaak van het gelukshormoon.

- Een knuffelmaatje

Heb je geen huisgenoten, geen huisdier en ook geen vriendje? Ga op zoek naar een knuffelmaatje. door kunt komen.

- Boek een afspraak bij een masseur. Een heerlijke massage kan ook goed helpen om je huidhonger te verminderen. Laat je lekker masseren door een professionele masseur en voel je zorgen verdwijnen.

-Koop een zwaartedeken. Het is een deken met gewicht erin, waardoor het voelt alsof je wordt omarmd door je deken.

-Je kunt ook een boyfriend pillow aanschaffen die je mee kunt nemen naar bed om mee te knuffelen.

-Soloseks of masturbatie.

Soloseks is ook een goede manier om huidhonger te lijf te gaan. Het is een fijn me-time momentje waarbij je jezelf aanraakt en zo ook je huidhonger kunt stillen.

- Een kappersbezoekje.

Iemand die aan je haren zit en lekker kriebelt op je hoofd. Laat je haar wassen en geniet van een heerlijke hoofdmassage.


Het zijn kleine trucjes die wel een verschil kunnen maken en je huidhonger even kunnen stillen en ook je even doen opbeuren. #kenjezelf


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wanneer ben je klaar voor een baby als persoon/ koppel?

Eén van de grootste persoonlijke vraagstukken waar iedere (jong)volwassene voor komt te staan: Ben ik klaar voor een kind? En wanneer kun je spreken van klaar zijn voor een kind? Het kan zijn dat je o

Waarom vrouwen, mannen testen.

Evolutionaire theorie simpel uitgelegd waarom vrouwen mannen testen En hoe je met je ex hoort om te gaan als je een nieuwe relatie hebt. Duidelijk en goed communiceren voor de kinderen is prima. Er be

Hoe vindt je de juiste partner?? volgens Esther Perel

Als je je toekomstige partner zoekt en inschat of deze bij je past naargelang geld en status, doe je onrecht aan. Stop met het evalueren met personen, iemands aandacht te zoeken, stop potentiële partn

Comments


bottom of page