top of page

Aromatherapie

Waarom gebruik ik soms aromatherapie in combinatiie met oplossingsgerichte systemische cognitieve gedragstherapie??
Essentiële of ook wel estherische oliën heeft een grote invloed op onze stemmingen en emoties zoals depressie, woede, slaapproblemen, stress, verdriet, angsten, nachtmerries, …

 

Je kan aromatherapie inzetten voor iedereen. Zowel baby’s, kinderen, vrouwen, mannen en ouderen.

Regelmatige behandelingen met etherische olie draagt bij tot een opvallende verbetering bij deze klachten. Maar ook gewoon in het algemeen, bij andere klachten. (verkoudheid, oorpijn, droge hoest, keelpijn, weerstand opbouwen, …)

Maar wat zijn etherische oliën?
Etherische olie is de geurende olie die gewonnen wordt uit planten, het is een zeer geconcentreerde olie, en 100% natuurlijk, zonder toevoegi,gen. dit maakt dat je deze moet verdunnen voor de meeste toepassingen. 

Aromatherapie opnieuw ontdekt als holistische geneeswijze, die hulp kan bieden bij ieders behoefte aan ontspanning, innerlijke balans en natuurlijke genezing.

Hoe verloopt hun werking?
Etherische oliën worden goed opgenomen door de huid. En via de huid komen ze in de bloedbanen terecht. Fysiologisch gezien hebben de oliën niet alleen invloed op de functie van de organen en de weefsels, maar ook op de zenuwbanen die de organen en de weefsels beheersen. Ze hebben een positieve invloed op het lichaam.

Sommige oliën werken antiseptisch en antibacterieel, en kunnen dan weer goed worden ingezet om het immuunsysteem te stimuleren. 

Het herstel van de emotionele balans kan ook fysieke klachten wegnemen of verminderen. Daarom is Aromatherapie is een verademing voor lichaam en geest.

Aromatherapie kan geïntegreerd worden in de therapeutische massages.

.

bottom of page